19 maart 2013, toch wel een heel speciale dag voor ons: 19 maart. We waren die dag exact 5 jaar samen en we hebben besloten om bij David Selen te gaan dineren.. Er is een kleine private parking van David Selen juist naast het restaurant. Het restaurant is gevestigd in een villa met een mooie terras van achter. David Selen krijgt een score van 15/20 van Gaultmillau (2013)
Het ontvangst was zeer vriendelijk door de sommelier van dienst. We kregen een tafel vlak naast de keuken. De tafels zijn zeer ruim, en daar houden wij wel van. We zaten juist neer en er kwamen direct al twee hapjes aan tafel. Wel zeer snel vonden we want we hadden nog geen aperitief besteld. Als aperitief hadden we beiden gekozen voor een champagne. Het was ééntje van Lallier Grand Cru Brut, zeer lekker. De chef zelf komt elke tafel begroeten, dat vonden we zeer attent.
Amuses
éclair gevuld met ganzenlever. Hemelse combinatie, echt top.
2de hapje: krokant kaaskoekje
3de hapje: geitenkaas
4de hapje
5de hapje
We houden echt van veel amuses want dan kunnen we verschillende kleine gerechten van de chef voorproeven. Met de amuses had de chef de lat zeer hoog gelegd.
Als voorgerecht kregen we de Simmental tartaar met oosterse kruiden, zwarte radijs, gember, koriander, soya-saus en braziliaanse noten. De smaken waren echt zeer oosters en de kwaliteit van het vlees was zeer goed.
Als tussengerecht kregen we sint-jacobsvruchten vergezeld met risotto carnaroli en peterselie. De sint-jacobsvruchten waren zeer goed gebakken, van binnen waren ze wel nog een beetje rauw.
Het restaurant zat die avond helemaal vol. En toch waren de wachttijden niet te lang. En zeker niet te vergeten, de huisgebakken broodjes waren zeer lekker.
Na een kleine pauze werd het hoofdgerecht geserveerd. Het was lamscarré gegaard op 76 graden met seizoensgroentjes en puree van schorseneren. Zeer lekker op smaak gebracht en de cuisson was zeer goed. Lekker gerechtje!
Hier hebben we heel de avond opgewacht, het dessert. We zijn beide liefhebbers van desserten. Twee soorten chocolade met exotische smaken. Het was lekker maar niet om te zeggen super goed, zeker niet in verhouding met de vorige gerechten.
Om de avond af te sluiten hoort natuurlijk nog koffie. We hadden beiden gekozen voor een latte macchiato. Daarbij kregen we nog een echte éclair aangeboden. En ineens kwam de friandisekar aangereden met verschillende soorten koekjes en snoepjes. We wouden van alles ééntje maar de serveerster zei dat het allemaal niet op een bodje geraakt dus wou ze niet van alles ééntje geven. Dit vonden we zeer jammer want ze kon natuurlijk elk twee borden aanbieden, maar bon. De bokkepootjes staken echt met kop en schouders boven uit, zeer krokant en zeer smeug van binnen, echt een topper om de avond af te sluiten.
David Selen is een restaurant van hoog niveau, zeker vergelijkbaar met verschillende 1sterrenrestaurants. De bediening was van het begin tot het einde prima inorde en het eten was ook zeer goed. We komen zeker eens terug! Bedankt voor de leuke avond David.
#Foodspotted
Restaurant David Selen
Meensestenweg 199
Bissegem 8501
GaultMillau: 15/20
http://www.davidselen.com
Foodspottedscore
Food: 15/20
Service: 8/10
Prijs/kwaliteit: 8/10