The Jane, 3 maanden hebben wij moeten wachten op vandaag. Het allereerste restaurant van Sergio Herman in België. We hebben al veel van Oud Sluis gehoord maar spijtig genoeg hebben we de kans niet gehad om daar eens te gaan eten. Maar we zijn heel blij dat The Jane in Antwerpen gevestigd is met als chef kok Nick Bril. Toen we er waren had The Jane juist haar eerste michelinster gekregen.
De kapel van het 19e-eeuwse militair hospitaal in het Groen Kwartier is omgetoverd tot één van de mooiste restaurant ter wereld.
We werden zeer vriendelijk ontvangen en kregen een zeer mooie ruime tafel net voor de keuken. We zaten op leren zetels, echt zalig. We konden ook zien hoe ze in de keuken te werk gingen, wat zeer mooi was om te zien.
Brood, zout, boter en olijfolie kwamen op tafel en er werd gevraagd of we een aperitief wilden en natuurlijk gingen we voor een aperitief. Een huisaperitief op basis van watermeloen, citroen en overgegoten met cava.
Het huisaperitief zag er super stylish uit maar spijtig was het een beetje te zuur. Echt jammer, we hadden wat meer verwacht van het huisaperitief.
1ste amuse kwam aan tafel: Speltcracker met prei en pompoen
2de amuse: Geitenyoghurt met rode biet
3de amuse: Tofu, miso, zeer aziatisch en zeer geslaagd.
We hadden voor het 7 gangen menu gekozen, Jane’s flavours (70 euro). Het feest kon beginnen!
1ste gerecht: Coquille, duindoornbes, ceviche en bergamot. Top gerecht!
Het eerste gerecht was fenomenaal goed. De combinatie van de smaken klopten volledig. Zeer goede start.
2de gerecht: Gerookte paling, foie gras, aardpeer en truffel.
3de gerecht: noordzee garnaal, aardpeer, boerenkool.
4de gerecht: aubergine parmigiana
Tot nu toe het beste gerecht van de avond. De aubergine met tomatensaus was gewoon fenomenaal goed.
5de gerecht: gerookte kippendij, wortel en pinda.
Dit is toch wel de gastronomische versie van een saté met pindasaus bij de chinees en potverdekke, het was nog zeer goed gelukt ook!
Om ons voor te bereiden voor het hoofdgerecht kregen wij de beroemde “The Jane” messen.
Als hoofdgerecht kregen wij hertenkalf, knolselderij, kweepeer en paddenstoel.
Het vlees werd aan tafel geserveerd met een bijpassende vleespot. Natuurlijk was het vlees saignant gebakken met daarbij de jus van het vlees.
We keken hard uit naar het dessert en de hoge verwachtingen over het dessert werd ingelost. Gelukkig!
Een creatie van chocolade en bloedappelsien. De jus van het dessert werd aan tafel geserveed. We vinden het altijd fijner en specialer als ze iets aan tafel komen serveren, dat maakt het een niveau hoger. En het is altijd leuk om dan een keertje een babbel te kunnen doen met de mensen van het restaurant.
De vriendin was ook zeer tevreden 🙂
Een thee was uiteraard een goede afsluiter van de avond, deze mocht er zeker niet aan mankeren (en natuurlijk de friandises).
Misschien waren onze verwachtingen voor The Jane een beetje te hoog en daardoor dat we het okay vonden en niet super wauw. En persoonlijk vond ik dat we een beetje pech hadden met de menu keuze. Maar we hebben ons deze avond toch wel zeer goed geamuseerd!
The Jane is zeker de moeite waard om te gaan, het is een aparte ervaring.
We gaan zeker nog eens terug!
Ps: onze excuses voor het slechte belichting/flash van de foto’s. Totaal niet aangedacht dat het daar zo donker was.
Nog enkele sfeerfoto’s.
#foodspotted
The Jane
’t Groen Kwartier – Marialei, 2018 Antwerpen
www.thejaneantwerp.com
Foodspottedscore:
Food: 15/20
Service: 7/10
Prijs/kwaliteit: 8/10