Boury* in Roeselare. Ondertussen al een must-do onder de foodies. Wij hebben Boury nog niet bezocht omdat het ook redelijk ver is voor ons. Maar er was toevallig een actie van Jongkeukengeweld en we dachten zo’n actie kunnen we toch niet zomaar voorbij laten gaan + het waren de laatste weken voor Boury in hun oude restaurant. In Mei 2016 zijn ze verhuisd naar hun nieuwe locatie, Boury 2.0.
Jongkeukengeweld is verzameling van 54 jonge Vlaamse topchefs ,niet ouder dan 35 jaar, die graag een maand lang willen koken voor jongeren tussen 18-30 jaar oud. Om hun de kans te geven om van top gastronomie te genieten voor een zeer schapelijke prijs. Voor restaurants zonder een Michelinster kost het 45 euro all-in of 55 euro all-in (3gangen menu + 2 glazen wijn + water) met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20.
Parkeren was wel moeilijk in de straat waar Boury gevestigd was. Hopelijk gaat het veel makkelijker zijn op hun nieuwe locatie.
We werden zeer vriendelijk ontvangen door de gastvrouw Inge en werden naar onze tafel begeleid. Het restaurant zat al vol, wij waren één van de laatste. Wat ook tof was is dat we de broer van Tim Boury, Ben Boury hebben gezien (volg hem al een tijdje op Instagram).
We kregen een tafel helemaal van achter in het restaurant. We konden heel het restaurant zien, wat zeer positief was.
De menu van Jongkeukengeweld werd voorgesteld en we begonnen al te watertanden. Maar eerst een aantal amuses.
Om te beginnen een shotje van komkomers, het smaakte heel komkomers 😉
2de amuse
3de amuse: Een salade met pijlinktvis
En we waren zéér positief verrast, de laatste amuse, en wat voor een amuse seg. Een zeer mooi stuk maatje op z’n Boury’s. Een streling voor het oog en bomvol smaken. Super begonnen bij Boury* !
Brood en 2 brioche broojes + zout, peper, olijfolie en 2 soorten boter.
Als voorgerecht was het een stukje zeer mooi gebakken schelvis, beetje gebrand aan het het vel met aardpeer, zeekool en afgewerkt met een peterseliesaus. Weer een bordje kunstwerk! En het was niet alles.
Apart werd er nog een stukje Crystal bread met sint-jacobsvrucht geserveerd (zeer veel sint-jacobsvrucht!). De Sint-jacobsvrucht was goed koud en zo hoort het om het rauw te serveren.
Bij veel restaurants wordt rauwe gerechten vaak net niet koud genoeg geserveerd, wat we zeer spijtig vinden.
Als hoofdgerecht werd er een stukje zacht gegaarde spiering van speenvarken geserveerd met romanesco, daslook en afgewerkt met een jus van groene kruiden.
Apart (ja, weer iets extra) werd er een portie stoverij geserveerd afgewerkt met een beetje noodels.
Zeer lekker en qua portie is dit echt zéér goed.
We kregen ons eerste dessert. Het was crèmeux vanille met een ganache van bittere chocolade. Een soort gepimpte dame blanche. We vonden het wel een beetje zwaar om de maaltijd te beïndigen. Van alle gerechten was deze iets minder.
Op naar ons tweede en laatste dessert. Deze keer wel een toppertje. Een creatie van bloedappelsien. Een streling voor het oog en zeer lekker en fris. Een topper om de maaltijd te beëindigen 🙂
Bij de koffie kregen wij nog een aantal friandises en een mini soesje. Tot slot kwam de chef aan tafel om te vragen of alles naar wens was en natuurlijk was alles naar wens!
Boury is echt een restaurant dat je zeker moet doen, of je nu een foodie bent of gewoon eens wilt genieten van culinair eten. Ze zijn zeer vrijgevig met de ingrediënten. Bij de meeste sterrenrestaurants zijn de porties veel kleiner. Wat wij ook super tof vonden waren de ‘side-dishes’. Enkel (alle restaurants die wij tot nu toe hebben gedaan) bij De Lindehof in Nuenen werken ze ook met ‘side-dishes’. Het geeft toch een meerwaarden.
Wij kijken uit naar hun nieuwe locatie, waar ze nog meer mogelijkheden gaan hebben. Tot dan!
#Foodspotted
Restaurant Boury*
Diksmuidsesteenweg 53, 8800 Roeselare
www.restaurantboury.be
Foodspotted score:
Food: 16/20
Service: 7,5/10
Sfeer foto’s