Pure-C* – Cadzand (NL)

Deze keer gingen wij richting Zeeland. Cadzand om volledig te zijn en als een foodie naar Cadzand trekt dan kan het maar om één plaats gaan. Restaurant Pure-C van Sergio Herman en Syrco.

We hadden geluk dat we juist op mijn verjaardag (16 november) een tafel konden reserveren bij Pure-C. Iedereen weet dat het niet gemakkelijk is om voor twee personen te reserveren bij Pure-C. Een goede tip, reserveer altijd in het begin van de maand dan is er meestal wel plaats voor 2 personen over 2 maanden. Of plaatsen vanaf 4 personen hebben ze meestal wel vrij voor dezelfde maand.

20161116_193905-2

Rond 19u30 waren we aangekomen en we waren heel enthousiast. Naar dit hadden we al heel lang uitgekeken en de verwachtingen waren zéér hoog.

Eerst moesten we een trap op van het hotel en links van de receptie bevond er zich een lift om naar Pure-C te gaan. Het hotel was niet echt super modern terwijl Pure-C dat wel is.

We werden vriendelijk ontvangen door een juffrouw van de bediening en kregen een ruime tafel aan de linkerkant van de zaal. De sfeer en muziek zaten goed. We vonden het enkel een beetje te donker maar dit is persoonlijk.

Maître Maarten kwam vragen wat we wilden voor aperitief. We hadden beiden gekozen voor een gin-tonic. Het werd een Ferdinand’s met fever-tree en een 1528 COCOA gin met de tonic van Sergio Herman. Beiden waren heel lekker. Is eens wat anders dan de meest voorkomende gins zoals Bulldog, Hendrick’s, Bombay, enz.

20161116_195052 20161116_195020

In Pure-C serveren zij in de avond 2 menu’s.
Pure-C menu: 8 gangen aan 109 euro en een Menu Nature aan 89 euro. In de middag hebben zij ook een vijfgangen menu voor 55 euro. Naast de menu’s hebben zij wat a la carte gerechten.

Een hele reeks amuses kwamen aan tafel.

‘Mezze Pure C’

20161116_195637

Tongschar, rode kool, cumbava

20161116_195937

Prei, five spices, Hand van Buddha

20161116_195953

Vers gebakken brood, twee soorten pepers, gezouten boter en opgeklopte room met zeewier.

20161116_201111

We starten de menu met schelvis, zee-egel, dragon en bloemkool.

20161116_201919

Tweede voorgerecht was de Zweeuwse oester, paling en afgewerkt met walnoot en bergamot.

20161116_203651

Vervolgens gingen wij verder met een tartaar van coquille, sepia, truffel, algen en yuzu

20161116_205448

Het tussengerecht was foie gras met paddenstoelen en knolselder.

20161116_211339

Het stukje foie gras was zeker niet klein en de creme van paddenstoelen maakte het helemaal af. Top!

Het hoofdgerecht was een stukje leng met daaronder de ossenstaart en allerei soorten kool.

20161116_213344

De vis was top van cuisson en de ossenstaart was super mals en heel goed op smaak. De soorten kolen waren knapperig en lekker.

Als dessert kregen we appel, hazelnoot en venkel afgewerkt met olijfolie.

20161116_215116

Toen we appel als dessert zagen staan op de menu dachten we even dat het een tegenvaller ging worden. Wij zijn totaal geen fan van appel als dessert. Maar we waren beiden aangenaam verrast door het dessert van Syrco!

Bij de reservering had mijn vriendin aangegeven dat het mijn verjaardag was en hier in Pure-C doen ze er echt moeite voor. Heel veel restaurants hechten hier geen aandacht aan, zelfs niet in sommige 2sterren restaurants. Het moet niet maar is wel altijd leuk als het restaurant wat moeite doet.

Ze kwamen met een 3 lagen taart met kaarsen erop naar ons. Ik heb de ‘fake’taart mogen uitblazen en ik dacht dat het hierbij ging stoppen. Maar de verrassing kwam pas toen ze de ‘fake’ taart van het bord nam. We kregen nog een extra taartje op basis van citroen voor mijn verjaardag. Echt een leuke verrassing!

20161116_220353

Bij de koffie is het hier ook echt een feest. Huisgedraaide vanille ijs, mini-dessert met passievrucht, macarons, blabla en om het af te maken een chocolade taartje met passievrucht. De zuurte en het zoete waren zeer goed in balans.

20161116_215128 20161116_220742

20161116_220746 20161116_220801

Maarten kwam even aan tafel om te vragen of alles naar wens was en bood ons nog een likeur van kruiden uit de Noordzee duinen, Hierbas De Las Dunas aan. Deze likeur is samengesteld uit 18 soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen door Syrco.

20161116_223905

We konden de keuken van Pure-C ook even bezichtigen. Alles was daar heel proper en alle mensen werken hier met passie. Zéér mooi om te zien. Syrco himself was er ook en we hadden even met hem kunnen praten. Een foto met hem wou ik al lang en deze opportuniteit heb ik ook gegrepen 🙂

20161116_225214

Pure-C is echt een restaurant dat je moet bezoeken. In de zomer moet het hier nog gezelliger zijn. De mensen hier weten wat ze aan het doen zijn en ze doen hier echt alles met passie en liefde. We kwamen die avond niets te kort. Alles was professioneel gebracht met hier en daar wat humor.

Nog eens heel erg bedankt aan Syrco, maître Maarten en heel het Pure-C team voor de goede zorgen.

#Foodspotted

Pure-C
Boulevard de Wielingen 49
4506 JK Cadzand, Nederland
www.pure-c.nl

Foodspotted score:
Food: 17,5/20
Service: 8,5/10

 

20161116_205120 20161116_205044

20161116_201137 20161116_205051

4 thoughts on “Pure-C* – Cadzand (NL)

  1. Ik kan dit enkel beamen, wij zijn daar geweest in januari en het was een van de beste ervaringen die we in lang gehad hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.