5 jaar geleden is het hier allemaal begonnen, voor ons de aller eerste kennismaking met een Michelinrestaurant. Sindsdien zijn wij foodies geworden. Restaurants bezoeken is voor ons nu een uit de handgelopen hobby geworden 🙂
Het is en blijft een beetje speciaal als we naar Kommilfoo gaan. We keren toch bijna elk jaar terug. Deze keer is het voor ons de 4 de keer op 5 jaar tijd.
Het is ook niet ver van bij ons, 10 min stappen en we zijn er. Wat een luxe hebben we toch 🙂
Restaurant Kommilfoo is zéér strak ingericht met heel veel wit, zéér klassevol.
We werden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid door de sommelier Mario. Hij werkt hier nog, joepie! We hebben altijd in het ‘eerste’ gedeelte van het restaurant gezeten maar deze keer kregen wij een tafel helemaal achteraan in het restaurant, juist voor de wijnkast.
De tafel is zoals altijd zéér netjes gedekt en de bekende olijven stonden weer op tafel. Eigenlijk hebben wie hier olijven leren eten. De olijven van hier zijn echt van top kwaliteit en zeer lekker.
We hebben allebei voor een gin tonic gekozen. Weet niet meer welke gin het was maar de gin was heel fris en lekker 🙂
De hoeveelheid amuses is nog altijd hetzelfde gebleven als de vorige keren.
2 kleine amuses om te beginnen. Het aantal amuses mogen van ons iets meer zijn. Het is heel zelden dat we maar 2 amuses krijgen. Hopelijk wordt het de volgende keer meer 🙂
We waren gaan eten met de restaurantweek actie. 39,50 voor 3 gangen. Er was ook een optie om het menu uit te breiden naar 4 gangen. Deze kwam op 55 euro.
Als voorgerecht serveerde chef Olivier een in miso gegaarde zalm met een slaatje van nicola aardappelen, vichyssoise van asperges,, crème en olie van prei.
De zalm was van zéér goede kwaliteit en de nicola aardappelen pastte daar echt goed bij. Héérlijk om te beginnen.
We opteerden voor het extra tussengerecht. Deze wilden we zeker niet missen.
Gebakken zeewolf, crème van bloemkool, lamsoortjes, snijbonen, zeebiet, aardappelmousseline en een witte wijnsaus.
Het was de correcte keuze om het tussengerecht te nemen. De zeewolf was perfect gebakken en perfect gekruid. Echt een top gerecht.
We gingen verder naar het hoofdgerecht.
Speenvarken, crème van knolselder, raapjes, akkerzwammen, gekonfijte ui en zijn crumble, krielaardappelen en een jus natuur.
Het vlees was heel mals en goed van smaak. Wel viel het ons op dat de chef heel graag met aardappelen werkt voor het restaurantweek menu. Aardappel kwam in elke gerecht terug maar altijd anders bereid. Anders was het maar saai eh 😉
De tafel werd afgeruimd en we maakten ons klaar voor het dessert. Het was een fantasie van aardbeien, yoghurt en bergamot.
Verse rode aardbeien, yummy. Het dessertje was lekker maar een beetje te simpel naar onze mening.
We wisten nog heel goed dat de friandises van hier een echt feest waren. We gingen allebei voor de koffie.
En het feest kon beginnen, de friandises kwamen aan de lopendeband.
De bekende taartjes en spekjes. Vroeger kwamen ze met het doosje Van Dender pralines rond zodat iedereen er van kon nemen. Nu presenteren ze het op een bordje.
Apart serveerden ze nog bokkenpootjes en een après dessert. Toppers!
Om het helemaal af te maken serveerde de chef himself nog wat kermissnack zoals hij het zelfde noemde 🙂
Lekker vers gebakken smoutebollen, wat wilt een mens nog meer 🙂
De keuken van restaurant Kommilfoo evolueert elke jaar. We eten elke keer beter en beter en het is daar echt super gezellig. Dat is ook de reden waarom we altijd terugkeren. Kommilfoo is en blijft een speciaal restaurant voor ons 😉
Nogmaals dank aan chef Olivier, gastvrouw Inger en heel het Kommilfoo team voor de aangename avond en tot de volgende keer.
#FoodSpotted
Restaurant Kommilfoo
Vlaamsekaai 17
2000 Antwerpen
www.restaurantkommilfoo.be
Foodspotted score:
Food: 15,5/20
Service: 8/10
Fijn zo om de hoek een fijn restaurant om regelmatig terug te keren. Weer lekker genoten samen, leuk!
Ja, Kommilfoo doen we bijna elk jaar opnieuw. Altijd lekker en dichtbij huis 🙂