We dachten, we gaan 2017 goed beginnen met een topper van formaat. ’t Zilte** van Viki Geunes in Antwerpen.
Deze staat al héél lang op onze verlanglijstje.
’t Zilte is gevestigd op het hippe Eiland op de bovenste verdieping van het MAS.
De locatie is echt top. Vanuit het restaurant heb je een geweldig uitzicht van de jachthaven en van heel Antwerpen.
Er is dicht bij het MAS een parkeergarage. Daar hadden we geparkeerd en zo naar het MAS gewandeld.
Alles begon al bij de ontvangst aan de ingang van het museum. Het MAS is ’s avonds gesloten maar om in restaurant ’t Zilte te geraken moeten we via de ingang van het MAS binnen. Er stond iemand van ’t Zilte om ons te ontvangen en hij heeft ons ook begeleid naar de lift om zo tot de bovenste verdieping te geraken.
Eens boven werden we nog eens warm ontvangen door de gastvrouw. Er kwamen ook direct 2 mensen bij ons om onze jassen aan te nemen. Wat een service!
We werden vriendelijk begeleid naar onze tafel in het restaurant. Vanuit de tafel kan je naar buiten kijken en heb je een prachtig uitzicht over de stad Antwerpen.
Champagne Ruinart Blanc de Blancs was het geworden als aperitief en aan de overkant een alcoholvrije cocktail.
We starten onze topavond met een hele reeks top amuses.
Taco met ceviche, mais en afgewerkt met jalapeño
Sigaar (ben de beschrijving vergeten)
Krokant gebakken aardappel met mierikswortel
Een gelei van wortel met kippenlever en yoghurt
Dashi met daarop makreel, venkel en granité
Allemaal super verzorgde amuses en zéér smaakvol. Goed begonnen is half gewonnen zeggen ze altijd hé 🙂
Op tafel werden er 3 soorten brood gepresenteerd. Van links naar rechts: Brood op basis van trappistenbier, brioche, fougasse.
Als voorgerecht begonnen we met de King krab met radijs, varkenspoten en stracciatella.
Bordje was heel mooi gedresserd, lekker en de gebakken varkenspootjes in een vorm van een bitterbal was zéér goed opsmaak.
De aangepaste wijn voor het voorgerecht was een Château Argadens van 2015. Een zachte sauvignon – Semellon om te beginnen.
Het volgend gerecht was de gebakken coquille saint jacques met crosnes en schorseneer
De coquilles waren mooi gebakken met een krokant korstje en de cuisson was perfect.
De aangepaste wijn voor de coquilles was een witte chardonnay Tugela River uit 2015.
Het laatste visgerecht bestond uit een zéér mooi stukje zeebaarsfilet met pompoen en bruine boter.
Bij dit gerecht werd dezelfde wijn geserveerd als bij de coquilles.
Fassant speelde de hoofdrol bij het hoofdgerecht en was vergezeld met andijvie, witloof en spruiten.
Bij de fassant werd een heerlijk rode wijn geserveerd: Matteocorreggia Roero 2013.
Als afsluiter van de menu kregen we het dessert van appel met honing en tamarinde.
’t Zilte staat bekend voor zijn trolleycar met de friandises. Koffie en thee mochten die avond zeker niet ontbreken. Het feest kon niet meer stuk 🙂
Restaurant ’t Zilte** van Viki Geunes is echt de moeite waard om te bezoeken. Top locatie gepaard met top gastronomie en nog eens met een top team die alles in de gaten heeft in de bediening kom je niet zo vaak meer tegen.
Aan dit alles hangt natuurlijk een stevig prijskaartje maar is zeker de moeite waard. ’t Zilte behoort zonder twijfel tot de topgastronomie van België !
#Foodspotted
Restaraurant ’t Zilte**
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
http://www.tzilte.be
Foodspottedscore:
Food: 18/20
Service: 9/10
Nogmaals bedankt voor de foto Viki!