Press event Cervena in restaurant Onder de Toren – Hansbeke

We kregen een uitnodiging van Philip van Phibo Press Communication om nog eens te mogen gaan genieten van Cervena vlees. De vorige keer was het zéér goed meegevallen bij Apriori* in Haaltert.

Deze keer ging het press event door in het restaurant Onder de Toren in Hansbeke. Het was niet zomaar een ‘one man’ show deze avond. Het ging om een 4 Hands diner met beer pairing met de chef van Onder de Toren Sam Van Houcke en Graham Brown.

Granham Brown van het restaurant The Cookhouse is een top chef uit Nieuw-Zeeland en samen met Mary-Anne zijn ze op rondtoer in Europa om Cervena-vlees te promoten.

Dit event wilden we zeker niet missen. Om 19u arriveerden we bij Onder de Toren. Parkeren ging makkelijk op straat. Eens binnen wisten we pas dat er zich ook een parking bevindt naast het restaurant.

Eens binnen kregen we een lekkere Holly white cocktail (op basis van St. Bernadus wit) en verschillende fingerfoods:

Oud groendal met meringue van bier

Tartaar van Cervena, soyasaus en koriander

Oosterschelde paling met yuzu en radijs

We hadden het genoegen om naast Mary-Anne aan tafel te mogen zitten. We kregen heel wat uitleg over Cervena vlees en hoe het leven in Nieuw-Zeeland is. Ze is in Nieuw-Zeeland geboren en opgegroeid maar later is ze verhuisd naar London voor haar job. Ze toert nu heel de wereld rond om Cervena vlees te promoten.

Het feest kon beginnen. We gingen verschillende bereidingen proeven van het Cervena vlees. Jaja, wild in de zomer. Moet kunnen he 🙂

De indeling van het menu ging als volgt. Graham en Sam maakten 3 gerechten samen en daarnaast maakten ze ieder nog een apart signature gerecht.

Het eerste voorgerecht werd geserveerd.

Gerookte Cervena vlees met quinoa, savora en butternut gepaard met Liefmans Goudenband.

 

Als viskok van het jaar 2017 zet Sam Van Houcke zijn signature dish op het bord.
Leng vis met asperges en afgewerkt met een mousseline van Geuze. Daarbij een lekkere Gouden Aren bier.

 

Nu is het tijd voor de signature van chef Graham.
Het gerecht is geïnspireerd door zijn rondreis in Mongolie.

Mongolian flavoured fried Cervena with bok choy, miso eggplant and smoked sweet sticky bamboe paired with Farang beer.
 

Als hoofdgerecht kregen we (jaja, mijn favoriet), Cervena rack op de bbq met koffie bbq saus en gebakken peper. Daarbij een lekkere Jambe de bois biertje.

 

Het feest eindigde met een subliem dessert van rabarber, framboos en yoghurt met natuurlijk een Lindemans Framboos.

We hebben echt genoten van de verschillende bereidingen van Cervena vlees. Het vlees is van top kwaliteit en het maakt niet uit hoe je het bereidt, het blijft lekker.

Nogmaals bedankt aan Philip voor de uitnodiging en tot de volgende keer 🙂

Credit pictures: Frank Croes en Foodspotted

@Foodspotted

Restaurant Onder de Toren
Hansbekedorp 24
9850 Hansbeke
www.resto-onderdetoren.be

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.