We hadden iets te vieren. Voor een speciale gelegenheid had ik een top restaurant uitgekozen. Het werd Nuance** in Duffel.
Ik had gereserveerd voor de lunch. Rond 12u kwamen we aan en bij het binnekomen werden we zéér enthousiast ontvangen door de gastvrouw Sofie. We kregen een zéér ruime tafel aan de zijkant van het restaurant. Het is altijd leuk als er grote tafels zijn, we hebben graag wat ruimte 🙂
Het restaurant is niet super groot maar is wel gezellig en warm ingericht.
De banken en stoelen zaten prima en de verse bloemen maakte het volledig af.
Sommelier (toen) Steven Wullaert (nu nieuwe eigenaar van Bistro Vintage) kwam ons groeten en hij vroeg wat we wilden voor het aperitief.
Voor mijn verloofde een gin tonic en voor mij de huischampagne.
Een hele reeks amuses kwamen op tafel, allemaal zéér fijn en hoog opsmaak 🙂
Voor het brood kon je hier kiezen uit een uitgebreide broodassortiment.
Ohja, Nuance had hoogbezoek (nee niet wij hahaha).
Niemand minder dan Peter Goossens, Michael Vrijmoed en hun partners waren aanwezig en ze zaten toevallig naast ons :O
Als voorgerecht kregen wij de Noordzeekrab met Pertuis asperge, basilicum en citroen. Deze kwam in 2 vormen.
Voor de aangepaste wijnen begon Steven met een oostenrijkse Pichler.
Het volgende tussengerecht werd de Zeebaars ‘Grenobloise’ met sepia, venkel, meyer lemon en oosterse vinaigrette op tafel gezet.
Hier werd een mooie Trentham chardonnay geserveerd.
Als hoofdgerecht kregen we de Duif uit Anjou geserveerd met pistache, kikkererwt en steranijs.
Voor het hoofdgerecht koos Steven voor een rijke spaanse wijn.
Ermita de San Lorenzo Gran Reserva uit 2010.
De glazen die hier wordt gebruikt voor rode wijnen vind ik echt heel leuk. De rode wijn glazen hebben geen ‘voet’ om op te steunen. Ze draaien gewoon op de tafel en toch wordt er niet gemorst. Echt leuk!
Partner had gekozen voor een visvariant voor het hoofdgerecht.
Als eerste dessert serveerde Thierry een kunstwerk van Cassis, lychee en vanille.
Om het menu volledig af te sluiten kregen we nog de Melkchocolade, praliné, miso en yuzu.
Na het dessert vroeg Sofie ons of we nog koffie of thee wilden.
Voor beide graag een kopje koffie! Laat de friandises maar komen 😀
Hier krijg je echt een festijn van friandises :O
Snicker à la Nuance
Macaron van matcha thee
Caramel snoepje
Smoutebollen
Nuance signature
Restaurant Nuance verdient zeker en vast zijn 2 sterren en 17,5 punten in de Gault&Milleau.
De gerechten waren stuk voor stuk kunstwerken en we hadden echt super gegeten en de service was ook super.
Hier komen we zeker nog is terug.
Nogmaals bedankt aan Thierry, Sofie en heel het Nuance team!
#Foodspotted
Restaurant Nuance
Kiliaanstraat 6-8
2570 Duffel
http://resto-nuance.be
Foodspotted score:
Food: 17,5/20
Service: 8/10