We kregen een uitnodiging van Astrid om eens te gaan proeven in de nieuwe zaak van Marc Everse & Niek Traas, namelijk Kale en de Bril.
“Kale en de Bril” is gelegen in het centrum van Goes. De naam is echt heel goed gevonden. Simpel maar speels 🙂
We hadden een reservatie geplaatst voor een vrijdagavond. Altijd leuk om het weekend in te gaan met een etentje.
Toevallig hadden we op die vrijdagavond geen file in Antwerpen (jaja, het kan ook eens anders hahaha :P) en waren we ruim op tijd in het restaurant, zelfs iets vóór hun openingstijd. We werden goed ontvangen door de sommelier van dienst en de chefs waren beiden al aan het werk met de mise en place.
We mochten zelf een tafel uitkiezen en we kozen een tafel waar we de keuken konden zien 🙂
Omdat we erg vroeg waren konden we wat foto’s van het restaurant nemen zonder de gasten, erg fijn 🙂
Aan tafel lag onze menu voor de avond al klaar en een aperitief wilden we wel.
Voor ons allebei een gin tonic die ons erg goed beviel.
De amuses kwamen één voor één aan tafel,
Voor de menu hadden we ook een wijnarrangement genomen.
De eerste wijn van de avond was de Garganea Verona.
Het eerste voorgecht was Kalfmuis met anjovis, pijnboompit en rucola.
De volgende wijn was een biologische wijn: Pecorino Terre di Chieti.
Hierbij een vegetarisch gerechtje met biet, mierikswortel, venkel en citroengras.
Bij het volgende gerecht serveerde de sommelier de Governo All’Uso Toscano
Hierbij krokant gebakken lam met yoghurt, komkommer, ui en knoflook.
Bij het hoofgerecht kregen we een rosé: Vartely
De chefs pakten uit met een perfect gebakken schelvis met daaronder prei, aardappel, botersaus en afgewerkt met kaviaar.
Er werd een kaasschotel voorgesteld aan ons en natuurlijk wilden we dit niet missen. Normaal nemen we zéér zelden een kaasschotel omdat we beide nog aan het leren zijn om kaas te eten.
Hierbij werd er een porto DWP10 geserveerd.
Er werd een selectie van zachte/jonge kazen gemaakt voor ons en het beviel ons volledig. Zo leren we ook eens nieuwe dingen kennen en proeven 🙂
Natuurlijk kan er bij een dessert geen dessert wijn ontbreken.
Het werd een Red Muscaded van 2016.
Als dessert kregen we een creatie van banaan, koffie, pinda en pure chocolade.
Na de maaltijd wilden we, zoals gewoonlijk, een kopje koffie. Er kwamen nog een paar huisgemaakte friandises bij.
We hebben genoten van de keuken van Marc en Niek.
Ze zijn maar een paar maanden open en ze hebben een zeer goed niveau bereikt, echt chapeau. Blijft zo verder doen! Hier bij Kale en De Bril veranderen ze om de twee weken van menu. Dit is zéér intensief voor de chefs maar ze vertelden ons dat ze dit als een extra uitdaging zien. Ze willen graag veranderen zodat de vasten klanten altijd iets nieuw kunnen eten. Echt mooi!
Nogmaals bedankt aan Astrid voor de uitnodiging!
Dikke merci voor de chefs en het hele team voor de gezellige en lekkere avond! Tot binnenkort.
#Foodspotted
Restaurant Kale en De Bril
Piet Heinstraat 3A
4461 GL Goes, Nederland
http://www.kalebril.nl