Restaurant l’Horizon – Chaumont-Gistoux

Op een leuke uitnodiging gingen we dinner bij L’Horizon in Chaumont-Gistoux.
Het restaurant is redelijk recent, nu net 2 jaar open. 

De chef, Alessandro is maar 22 jaar en heeft al heel wat bagage met zich mee. Hij heeft al bij verschillende gerenomeerde zaken gewerkt zoals Sea Grill en Hof van Cleve. 

Op de menukaart staan 7 gerechten (+ 1 kaas) zo garandeerd de chef de versheid van de producten en de flexibiliteit voor de klanten. Top formule!

De kleinste menu voor het dinner start vanaf 3 gangen en kan uitgebreid worden tot 7 gangen + kaas. De klanten mogen de gerechten zelf kiezen.(De kaart heeft 3 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten)

Voor de lunch kan het al vanaf 2 gangen 😉

Het restaurant is niet super groot maar het is daar super gezellig. 

Als aperitief kregen we een glaasje champagne van Veuve Fourny. 

Om te beginnen wat leuke amuses:
Rauwe melk met gerookte zalm. 
Cappuccino van erwten afgewerkt met zwarte truffel
Speculoos met boudin

De chef zelf is zéér fier op de rauwe melk. Voor ons was dit een nieuwe ervaring  🙂

De volgende amuse: gebakken mossel

Als laatste amuse kregen we de tartare van carabineros

De amuses waren 1 voor 1 top!

We gingen voor de full exprecience + kaas. Laat het maar beginnen 😀

Als eerste voorgerecht kregen we de skrei bereiding. Kort geflambeerd, tartare met daarbij nog een oester erbij. 

Voor de 2devoorgerecht was het de coquille Saint-Jacques uit Dieppe met gedroogde ham afgewerkt met royale portie truffel.

Hierna kwam het tussengerecht, wat ook het mooiste gerecht was van de avond.

Super krokant gebakken ris de veau laqué afgewerkt met parmigiano reggiano van 18 maanden. 

Deze was echt top!

We gingen verder met het hoofdgerecht van mijn verloofde. Wijting filet met parijse champignons, canneloni gevuld met krab en afgewerkt met beurre blanc.

Ik ging voor het duifje uit Anjou. Perfect gebakken stukje filet met de bil erbij vergezeld met rode biet + de jus van het duif. 

De cheese plate hebben we geshared anders was het te veel en konden we de 2 desserten niet op. De kazen waren heerlijk. 

Vóór het echte dessert kregen we nog een pré-dessert: tiramisu, die ons super beviel. 

Als eerst dessert kregen we de millefeuile van tuile met creme patissiere en venkel. 

Er restte ons nog het laatste dessert, een citroen meringue taartje déstructurée.

Zoals de benaming het al zegt, het taartje werd gedeconstrueerd. Leuk gedaan en het was super goed!

Bij de koffie kregen we nog wat huisgemaakte friandises. Lekker!

We hadden echt een gezellige avond en hadden echt  genoten van de gerechten van chef Alessandro. De keuken is hier zéér verfijnd en creatief. Op zo’n jonge leeftijd en al een top restaurant kunnen runnen is echt chapeau!


#Foodspotted

Restaurant l’horizon
Rue du Moulin 50 
1325 Chaumont-Gistoux
www.restaurantlhorizon.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.