Restaurant Lou Fèrri – Ukkel

Restaurant Lou Fèrri is iets meer dan een jaar geopend en is gevestigd in Ukkel. We gingen op bezoek bij Karin en Claude op een vrijdagavond.

We hadden geluk dat we juist voor het restaurant konden parkeren. Super, toch?

Het restaurant is zéér gezellig ingericht met heel veel accenten naar de Provence. Dit is dus de afkomst van Karin en Claude. 
Ze hadden hiervoor 5 jaren in Havelange gekookt. Maar omdat ze dichter bij de kinderen wilden zijn, zijn ze in 2017 naar Ukkel verhuisd.   

Doordat ze lang in de Provence hebben gewoond hebben ze daar veel contacten en ze halen daar heel vaak hun producten vandaan. 

Zo zagen/proefde we de provence keuken in de gerechten van Karin.

We begonnen de avond met een apéritif maison. 

Apéritif à la Truffe du Périgord -> ze zijn de enige in België die dit serveren. Is echt de moeite waard om te proberen. Het smaakt echt naar truffel 😉

Btw, zelfs het water hier komt uit de Provence, echt cool 🙂

Voor bij het aperitief kregen we de olijven, een toastje en een verrine van anjovis, olijfolie en zelfgemaakte vijgenchutney

We starten de avond direct met een topper. 
Sint-Jacobsvrucht met een truffel crème (witte Alba), pommes reinettes en afgewerkt met witte truffel (witte Alba) 

Ei ‘Mamette’ – Een eitje gevuld met truffel en ganzenlever.
‘Mamette’ is Provence voor ‘grootmoeder’ 

Een stukje rode mul met venkel en risotto van saffraan

Het volgend gerecht heeft een ooster tintje. Gekonfijte eend met nougat van de Provence, puree en gedroogde tomaten saus.

De nougat is gemaakt met lavendelhoning.

Als hoofdgerecht kregen we niet iets waar we niet direct aan zullen denken. 
Het was een stukje stierenvlees met daarbij broccoli en een minigebak gevuld met gedroogde tomaat en zoete aardappel gekookt in olijfolie. 

Het vlees was krokant gebakken en heeft heel veel smaak. Leuk om dit eens gegeten te hebben.

Na het hoofdgerecht kregen we een stukje geitenkaas en een stukje schapenkaas, beide vergezeld met gekonfijte olijven

Als dessert serveerde Karin een soepje van chocolade met heel veel kruiden vergezeld met ‘Navettes Provencales’ een droog koekje met olijfolie en citroenschil

Met een kopje koffie en een gezellige babbel met Karin en Claude hadden we onze heerlijke avond mooi afgesloten. 

Karin staat helemaal alleen in de keuken. En alles wordt zelf gemaakt. Echt chapeau hoe ze dit allemaal klaar krijgt!

Voor ons was dit een hele aangename eerste kennismaking met de keuken van de Provence. Wie in de buurt is moet zeker Lou Fèrrie eens testen. Ze serveren ook een 2 gangen lunch voor 19,50 euro.

#Foodspotted

Restaurant Lou Fèrri
Prins de Lignelaan 14
1180 Ukkel
https://www.louferri.be

https://www.louferri.be


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.