Vane restaurant is gevestigd in het NH Collection hotel in Eindhoven. We waren daar 2 jaar geleden als eens geweest bij de opening maar helaas konden we geen verslag maken omdat we de camera en de sd kaart kwijt geraakt waren.
Deze keer waren we te gast bij restaurant Vane. Het was leuk om terug te komen na 2 jaar.
Casimir Evens is de Executive chef van het Vane restaurant en Vane skybar. Casimir heeft jaren gekookt in de Pastorale** in Rumst, België.
We gingen dineren op een zaterdagavond met overnachting in het NH Collection hotel.
Om in het restaurant te geraken moesten we de lift nemen van het hotel. Helemaal op de hoogste verdieping van het hotel is het restaurant/skybar gevestigd.
Bij het binnenkomen van het restaurant staat er een eiland waar de chefs de koude voorgerechten en desserts kunnen voorbereiden. De warme keuken is ook een openkeuken.
We kregen een mooie tafel aan het raam met het prachtige uitzicht op Eindhoven.
Starten deden we met een glaasje champagne van Pierre Legras.
Enkele fingerfoods kwamen aan tafel:
Watermeloen, feta, granaatappel
Hoorntje van maïs, gekarameliseerde popcorn, garam massala
Takoyaki, noodles van Enoki paddenstoel, creme van miso, krokant van aardappel
Voor de laatste fingerfood kwam de chef aan tafel en presenteerde hij zijn gyoza met kimchi. Top!
Om een 100% beleving te krijgen, kregen we de 7 gangen menu met aangepaste wijnen.
Brood garnituren
Als eerste voorgerecht, een creatie van Peulvruchten – Dorperwten, tuinbonen, dille, karnemelk en Caviar by Akef
Eerste begeleider, een oostenrijkse: Grüner Veltliner
Het 2de voorgerecht: Forel ‘Smallert’ – Koolrabi, nori, advocado, komkommmer, ponzu
2de begeleider, een italiaan: Clivus Soave Classico
Tussendoor wat beelden van de chef in action.
Het 3devoorgerecht: Langoustine, tomaat variëteiten, lamsoren, Pattison, Chermoula, groene kruiden
De langoustine was van XXL formaat. Zo’n grote langoustine hadden we nog nooit gehad. De cuison was perfect. Top!
Als 3debegeleider, terug een italiaan: Scaia Rosato Veneto 2018
Voor het 1ste hoofdgerecht starten we met een stukje tarbot met jonge wortel, gekonfijte citroenschil, chorizo en fenegriek
Bij de vis een witte begeleider uit Frankrijk: Les Charmettes Chardonnay Viognier 2018
Voor het 2de hoofdgerecht kregen we de lam met groene asperge, kikkerewten, vadouvan en marokkaanse kruiden
De 5debegeleider is 1tje uit Zuid-Afrika: Glen Carlou Haven cabernet sauvignon 2017
Het aller verrassendste gerecht van de avond was het kaasgerecht: Taleggio, aubergine, baba ganoush, miso, basilicum en yuzu
Dit was een gedurfd gerecht. De kaassmaak is heel sterk en in combinatie met alle andere producten werd dit een smaaksensatie in de mond. Je houdt ervan of je houdt er niet van 🙂
Hierbij een begeleider uit Portugal: Niepoort Docil vinho branco 2015
Een dessert kon er zeker niet ontbreken.
Aardbei, amandel, vleirbloesem, shiso en stroopwafel
Als de laatste begeleider gingen we terug naar Italie, deze keer een bubbel als afsluiter: Tor dell’Elmo Asti
Vane restaurant is op alle vlakken heel hard gegroeid na ons eerste bezoek 2 jaar geleden. De chef exprimenteerd heel veel in zijn keuken en de gerechten zijn heel verassend. We hebben ervan genoten en de wijnselectie is hier ook zéér goed.
Wie Eindhoven bezoekt, moet Vane restaurant zeker op de agenda zetten. In combinatie met een overnachting in de NH Collection hotel maakt het helemaal af.
#Foodspotted
Restaurant Vane
5611 CA Eindhoven
Nederland
https://www.vane-eindhoven.nl
Een hele mooi beleving, mooi in beeld gebracht
Dank je Ad !
We hebben genoten 🙂