Terborght* – Huizingen

Na onze eerste ervaring bij een sterrenrestaurant bij Kommilfoo* in Antwerpen wouden we nogmaals gaan dineren in een sterrenrestaurant. Van vrienden hebben we gehoord dat Terborght zeker de moeite waard is om naartoe te gaan.

Door het drukke verkeer van Brussel waren we uiteindelijk optijd in het restaurant geraakt.
Verwelkoming van gastvrouw Marijke was zeer warm en vriendelijk. Vervolgens werden we aan onze tafel geleid.

Als aperitief hadden we allebei gekozen voor de champagne.
We kregen een hele reeks van amuses wat zeer tof is om de avond te beginnen.

20120920_192935

Amuse: Halve macaron met mouse van paling – kroepoek met anjovis – koekje met vongole

20120920_193253

Amuse: Koekjes met 2 dipsauzen

20120920_193254

Amuse: Haring

20120920_195756

Amuse: Koude sorbet van meloen

20120920_200349

Om even een pauze tussen te amuse te laten kwamen er verschillende broodjes op tafel. Wit, bruin en tomatensmaak.

20120920_200940

Natuurlijk olijfolie en twee soorten boter bij de broodjes.

20120920_200950

Amuse: Steak tartaar met een blokje frit en pickels
Uitmuntend lekker!

20120920_201208

Amuse: onder het bordje van de steak tartaar lag er een stukje overheerlijke belgisch witblauw met perfecte cuisson en afgewerkt met pesto

20120920_201229

De amuse waren zeer lekker. We vinden het altijd wel tof als een restaurant wat meer amuses geven want de amuses zijn eigelijk zowat een teaser van wat we kunnen verwachten van de chef en zijn keukenteam.

En na deze hele reeks van amuses wisten we al dat de chef van Terborght zeer goed kon koken en verrassend smaken kon combineren.

Ons voorgerecht kwam op tafel. Wat mooi was om te zien en het kwam weer in twee dimensies. Op het bord lag er een variatie van tomaten, basilicum en een sorbet. De tomaten waren zeer knapperig en sappig, zeer geslaagd.

20120920_202113

Onder het bord kregen we de handgepelde Zeebrugse garnalen met cocktailsaus, advocado en een kwartelei.

20120920_202153

Als tussengerecht hadden we een stukje Deense kabeljauw & schelpjes met daarbij zuiderse groenten.

20120920_205642

Hoofdgerecht was eend uit de Dômbes met daarbij rode biet, maïs, kers en zilverui.
De eend was zeer goed van cuisson en zeer lekker op smaak gebracht. Wat niet echt lekker was was de maïs gebakken in een bolletje. Het was te zoet van smaak.

20120920_214127

Bij de eend was er een een side-dish. Stukje eendenbilvlees afgewerkt met granny smith en ganzenlever.

20120920_214134

Dessert was van kaneelijs met daarbij een stukje appeltaart, caramel en een stukje chocolade macaron.
Het was een goed dessert en zeker niet te zwaar.

20120920_221933

Na het dessert hadden we natuurlijk nog zin in een koffie om de avond af te sluiten.
De versnapperingen bij de koffie waren zeer lekker.

20120920_223047

We hadden zeer goed gegeten bij Terborght en het is zeker een ster waardig. De bediening liep zeer vlot en we moesten ook niet te lang wachten op de gerechten. Het is voor ons zeker een revisit waard.

Restaurant Terborght
Oud Dorp 16
1654 Huizingen
GaultMillau: 16/20
http://www.terborght.be

Foodspotted score:
Food: 15/100
Service: 8/10
Prijs/kwaliteit: 8/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.