We hadden deze keer voor het restaurant À la carte gekozen in Heist-op-den-berg. Over het restaurant hadden we al wat goede recensies gelezen en we waren zeer benieuwd. We waren daar gaan eten met ons tweetjes in juni 2012 met een Flair-actie.
Het onthaal was zeer vriendelijk en we kregen een tafeltje voor twee aan het raam. De vloer van het restaurant vonden we echt niet mooi. Het waren zwarte-witte tegels dat op een schaakbord leken en dat maakte het restaurant niet gezellig.
Om te beginnen kregen we een mooi kommetje met daarin de klassieke paling in het groen op een moderne wijze.
Top-amuse om de avond te starten!
Als tweede amuse kregen we een bereiding van kreeft met daarop een espuma van garnaal. Ook zeer lekker.
Toen we aankwamen rond 19u zatten er maar 2 tafels en om 20u stromen de mensen naar binnen en het restaurant begon goed vol te zitten, wat het meer gezellig maakte.
Ons voorgerecht werd geserveerd in een mooi rond bord.
Het was tonijn met daarbij mango en wat crumble van amandelen.
Speciaal was het niet en de mango’s waren wel wat aan de zure kant. Het minst lekkere gerecht van de avond.
Ons tussengerecht vonden we wel een beetje grappig. We kregen een lege kom geserveerd met daarin een stukje truffel en toen ging de gastvrouw weer weg. We dachten dat we het alleen maar met de truffel moesten doen, maar dan kwam de gastvrouw met een grote kom soep. We kregen kastanjesoep. Zeer goed gekruid en de kastanjesmaak kwam er zeer goed uit, echt een topper.
Na de heerlijke kastanjesoep kregen we een verfrissing om daarna aan ons hoofdgerecht te beginnen.
Sorbet van citroen met daarop een mouse van citroen, zeer fris en lekker.
Als hoofdgerecht kregen we de gevulde victoriabaars met daarbij puree en gebakken patatjes afgewerkt met een schuim van boter. De vis was zeer goed gebakken en smaakte ook zeer goed.
Na een tijdje wachten kregen we ons dessert, twee bereidingen van chocolade: witte chocolade, melkchocolade met daarbij stukjes mango,
Na een tijdje wachten kregen we ons dessert, twee bereidingen van chocolade: witte chocolade, melkchocolade, stukjes mango, stracciatella ijs en kroepoek. Wat we minder goed vonden was dat de zure mango’s van bij het voorgerecht er weer terug in kwam. Maar al bij al was het dessert oke.
Om de avond af te sluiten gingen we voor een cappuccino, met huisgemaakte versnaperingen.
De cappuccino was echt niet lekker, veel te bitter van smaak. De versnaperingen waren daarintegen wel zeer lekker.
We hadden zeker niet slecht gegeten bij À la carte. De chef is een gedreven persoon met veel creativiteit. Doe zo voort!
#Foodspotted
Restaurant À la carte
Stationstraat 8
2220 Heist-op-den-Berg
http://www.restaurant-alacarte.be
Foodspottedscore:
Food: 13/20
Service: 7/10
Prijs/kwaliteit: 7/10