Het was al even geleden dat we met de familie nog is op restaurant hadden gezeten. Het werd dus tijd om nog eens samen te gaan eten. We hadden voor het restaurant Roux in Gent gekozen omdat het niet echt ver rijden was van bij ons. We werden zeer vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Vervolgens werden we begeleid naar de lounge om daar een aperitief te benutten.
Ons eerste hapje kwam aan tafel. Het was een krokant deegje met daar in ijs van wasabi. Zeer lekker en fris om te beginnen.
Tweede hapje kwam al snel erna.
Derde hapje: gefrituurde visjes
Na de drie smaakvolle hapjes gingen we aan tafel zitten voor het echte werk. De stoelen van Roux zitten zeer comfortabel. De tafeldekking was zeker in orde.
Zout, botter en olijfolie werden aan tafel gebracht. Het brood volgde. Het brood was nog warm en het werd in een maandje geserveerd. Zeer lekker trouwens!
Ons eerste voorgerecht kwam op tafel.
Sardine – paprika – ijs van wasabi
Tweede voorgerecht was een topper: combinatie van kreeft en kabeljauwfilet. Zeer goed op smaak gebracht en met de juiste cuisson.
Als tussengerecht kwam de krokant gebakken zwezeriken met knolselder.
Als hoofdgerecht kregen we de speenvarken met wat gebakken groentjes. De cuisson van het vlees was te ver waardoor het vlees hard en niet meer sappig was. Maar de smaken lagen wel goed.
Na het afruimen kwam het dessert in twee delen. Eerst kregen we een kleine voorproefje.
Chocolademouse met frisse toetsjes
Het echte dessert verscheen op tafel. Het zag er zeer kleurrijk uit.
Crumble van chocolade met vanille ijs afgewerkt met verse aardbijen. Een zeer geslaagd dessert.
Over het algemeen waren wij zeer tevreden over ons eerste bezoek bij Roux in Gent. De gastvrouw was ook heel vriendelijk. Het is zeker voor herhaling vatbaar.
#Foodspotted
Restaurant Roux
Papegaaistraat 79
9000 Gent
Foodspotted score:
Food: 13/20
Sercive: 7/10
Prijs/kwaliteit: 8/10