Oke, eerst en vooral willen we iets bekennen. We zijn van Antwerpen en we zijn nog nooit naar Antwerpen proeft geweest. Echt een schande 😮
Maar dit jaar hebben we daar een verandering in gebracht.
Eerst en vooral willen we hotel Van der Valk Antwerpen bedanken voor de tickets. Dikke Merci!
Antwerpen proeft is een jaarlijks culinair festival en vindt plaats aan de Waagnatie (indoor en outdoor) op het Eilandje. Dit jaar was het van 28 april tot 1 mei.
We zijn daar geweest op de laatste dag van het culinaire festival.
Antwerpen + festival + feestdag = een ramp om te parkeren. We vonden maar geen parkeerplaats. Na een half uur rond te toeren hadden we geluk dat er iemand weg was gegaan aan de Roxy en hadden we ons daar geparkeerd.
Onze eerste culinaire stop was bij restaurant O&O. Restaurant O&O komt speciaal uit Breda en ze werken deze keer samen met De Oesterparel.
Het was heel fijn om kennis te maken met de Monica, Wendy en Mike. Allemaal heel vriendelijk en professionele mensen.
We kozen voor de O&O Oriental cuisine oester.
Franse oester (fine de claire nr. 2) op Balinese wijze met gember, knoflook, chili en limoen.
De oesters waren hemels en de smaken klopte helemaal. Mooie teaser. We moeten restaurant O&O echt dringend eens gaan bezoeken. We snakken naar meer!
We gingen verder naar Brouwersvliet 23, net ernaast.
Hier hadden we de fijn gelakte duroc-ribben met hartige Aziatische kool.
De rib was echt om handen en vingers mee af te likken. Zoveel smaken en mals. Topperke!
We schoven verder op en daar hebben we The Jane**
Man man man, de stand van The Jane** met samenwerking van AEG is toch om U tegen te zeggen. Zo mooi en professioneel opgesteld.
Parelhoen, gepresenteerd met ravioli van de dij en foie gras, knolselderij en hooi. Deze was ECHT TOP!
Op naar het volgende. We stopte bij Van der Valk hotel Antwerpen. Ze delen de stand samen met de collega’s van Van der Valk hotel Beveren.
Bij hotel Van der Valk Antwerpen serveerden ze een Belgische baconburger in een miniversie.
Minibrioche, huisgemaakt burgertje van Belgisch witblauw met rode-koolsla, barbecuesaus, krokant gebakken ambachtelijke belgische bacon met verse vlaamse frietjes en mayonaise.
Deze was hemels!
Restaurant Spetters* is helemaal gekomen vanuit Breskens. We zijn een paar jaren geleden daar al eens gaan eten en het was echt super. We wilden zeker de kroket eens proeven.
Gastronomische kroket van Bressiaanse garnaal, van de monding van de Schelde.
Om de zoute gerechtjes te beïndingen kozen we voor de zeebaars, pata negra met artisjok, tomaat, zeeuwse schelpjes en zilte groenten van In de Oude Stempel.
Voor het dessert gingen we langs bij Koditori. We kozen voor de Choux-Choux Claudine: muntgelei, pistacheganache, verse aardbeien en aardbeiconfit.
Zeer leuk gepresenteerd en echt wel lekker.
We beïndigen onze culinaire reis met het dessert van Joost Arijs.
Witte chocolademousse, crémeux en biscuit van matcha (Japanse groene the), coulis van citrus en passievrucht en mangosorbet
Wat een einde! Dit behoort toch wel tot de top 5 desserten die we tot nu toe hebben gegeten. Normaal is de smaak van Matcha heel sterk en overheerst meestal alles maar Joost Arijs heeft het zo gemaakt dat de smaak van de matcha mooi in balans is. We waren echt in de wolken. TOP TOP dessert! (hopelijk is deze te koop in de winkel van Joost Arijs 😀 )
Er zijn nog zoveel standjes die we nog moesten doen maar we waren echt al voldaan na al het lekkerst.
Voor onze eerste editie Antwerpen Proeft was het helemaal geslaagd. We gaan volgend jaar zeker terug!
Nogmaals bedankt aan Van der Valk hotel Antwerpen voor de tickets!
#Foodspotted
www.proeft.be
Rijnkaai 150
2000 Antwerpen